Despre

 

Moto: “Viaţa e ca o poveste. Nu contează cât e de lungă, ci cât e de bună” – Seneca

Am făcut acest blog datorită unei poveşti pe care vreau să o împărtăşesc cu voi. Contul meu de Facebook a fost spart şi cel care a făcut treaba asta a postat două lucruri care încălcau politicile Facebook. Aşa că am fost interzis de acolo în câteva minute şi nimănui de la support nu i-a păsat de treaba asta. În doar câteva minute, tot contentul postat acolo, toate fotografiile, toate amintirile şi toate contactele au dispărut. Asta m-a făcut să înţeleg că Social Media nu e chiar cea mai bună chestie de pe internet. Conţinutul de pe social media nu e al nostru, este al platformei de social media. Evident, m-am întors pe Facebook şi pe Instagram. Sunt şi pe Linkedin aici: https://www.linkedin.com/in/mihaimanescu/, dar de data asta o să folosesc social media cum trebuie: să-mi promovez poveştile şi să-i conving pe oameni să vină pe site-ul MEU ca să le citească.

Aşadar, întorcându-mă la secţiunea asta, pot spune mai multe despre mine, dar cred că următoarele cuvinte mă descriu mai bine:

“A jack of all trades is a master of none, but oftentimes better than a master of one.”

Cu alte cuvinte, nu pretind că sunt un maestru al Storytelling-ului, dar recunosc că acesta este idealul meu. Sper să ajung acolo până când povestea mea se va termina, dar aşa cum aflăm din basme: călătoria e mai importantă decât comoara.

Am strâns câteva poveşti pe care le pot spune. Am lucrat în industria filmului încă de când am păşit pe poarta UNATC-ului (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”), acolo unde am studiat Scenaristica şi Comunicarea audio-vizuală între 2003 şi 2007. Apoi, am devenit asistent la cursul de scenaristică în 2007 şi am predat treaba asta de atunci şi până acum. De peste 10 ani predau cursul de scenaristică la Facultatea de Arte din Universitatea Hyperion, acolo unde sunt Conferenţiar.

Evident, să predai nu se poate fără un doctorat. L-am luat pe al meu, pe bune, în 2011 cu o teză interdisciplinară bazată pe structură de scenariu, mitologie şi istoria religiilor. Pentru ultimul domeniu, am studiat un Master în Istoria Ezoterismului Occidental la Universitatea Exeter din Marea Britanie.

Am făcut 3 filme de lung metraj până acum: “Ultimul Zburător” (2014), “Live” (2015) şi “Copacul dorinţelor: Amintiri din copilărie” (2022). Toate pot fi vizionate pe Netflix Romania. Pentru celelalte proiecte cinematografice în care am fost implicat, vă las detaliile contului meu de IMDB.

In călătoria mea de a găsi poveşti şi de a le împărtăşi cu lumea, am pornit într-o aventură în lumea business-ului, acolo unde am coordonat Comunicarea pentru unul dintre cele mai mari ONG-uri medicale din România, HOSPICE Casa Speranţei. Acolo, am folosit tehnici de storytelling pentru a clădi baza strategiei de comunicare a organizaţiei şi am ajutat fundaţia să devină una dintre cele mai de impact din mediul ONG. Campaniile de comunicare pe care le-am coordonat au ajutat echipa de fundraising să-şi îndeplinească targeturile şi să genereze mai bine de 10 milioane de euro de-a lungul anilor în care am fost eu acolo. Apoi,  mi-am spus poveştile în industria tech, acolo unde am promovat conceptul de Live Shopping pentru platforma Streams.live, una dintre cele mai performante platforme de Live Shopping din lume. În prezent activez în domeniul educației, unde coordonez Marketingul și Comunicarea pentru Brio.ro, singura platformă de testare standardizată din România. Totodată am fondat ONG-ul Sustin.org si site-ul de povesti pentru copii MiniPovesti.ro

Așadar. Poate vreți să colaborăm, sau pur și simplu să stăm la povești. Iată despre ce putem sta de vorbă:

 • Dezvoltare și scriere de scenarii de film (Scriptwriting)
 • Script Doctoring
 • Scriere de cărți (Book writing)
 • Ghost Writing
 • Comunicare (strategie, consultanță, implementare)
 • Marketing (strategie, consultanță, implementare)
 • Event Management
 • Live Streaming (and Shopping)
 • Business Storytelling (cursuri pentru companii/persoane fizice)
 • Brand Storytelling (cursuri pentru companii/persoane fizice)
 • Creative Writing (cursuri pentru companii/persoane fizice)
 • Scriptwriting (cursuri pentru agentii/persoane fizice)

Adresa de mail: hello@mihaimanescu.ro